cruiseandmaritime.com
DOLAR

36,0349$% 0.15

EURO

37,1347% 0.14

STERLİN

44,6910£% 0.13

GRAM ALTIN

3.256,55%-0,03

ONS

2.812,91%-0,12

BİST100

9.774,40%-2,30

İmsak Vakti a 02:00
Kayseri PARÇALI BULUTLU
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

7 aylık hayat mücadelesi: İlk uzay yürüyüşü gerçekleşti!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 7 aydır mahsur kalan astronotlardan Suni Williams, Boeing’in arızalı kapsülünden dönüşü erteleyen NASA'nın kararı sonrası ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.

ANKARA-BHA

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) yedi aydır mahsur kalan astronotlardan Suni Williams, uzun bir bekleyişin ardından ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi. NASA, Boeing’in arızalı Starliner kapsülünün Dünya’ya geri dönüşünün çok riskli olacağına karar vererek, astronotların dönüşünü geciktirdi.

Williams, Perşembe günü ISS’ye vardığından itibaren ilk kez uzaya adım attı. NASA TV üzerinden canlı yayınlanan görüntülerde, Williams ve Butch Wilmore’un birlikte gerçekleştirdiği uzay yürüyüşü anları kaydedildi. Williams’ın telsizden duyurduğu “Dışarı çıkıyorum” açıklaması, uzun süren bekleyişin ardından uzayda hareketlilik yarattı. Uzay yürüyüşü sırasında ISS, Türkmenistan’ın 420 kilometre üzerindeki yörüngede ilerliyordu.

Teknik sorunlar dönüşü erteletti

Williams ve Wilmore, 5 Haziran 2024 tarihinde Boeing’in Starliner kapsülüyle bir haftalık test uçuşu için ISS’ye gönderilmişti. Ancak kapsüldeki teknik arızalar nedeniyle astronotların dönüşü sürekli ertelendi. Bunun ardından kapsülün boş olarak Dünya’ya geri dönmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, NASA tarafından astronot kıyafetinde yaşanan soğutma döngüsü sorunları nedeniyle uzay yürüyüşleri geçici olarak askıya alınmıştı. Ancak bu sorun da çözüldü ve astronotlar tekrar göreve başladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Nijerya'da akaryakıt tankeri patladı: 77 ölü

HIZLI YORUM YAP