Halk sağlığını tehdit eden uyuşturucu maddeye yönelik çalışmalar kararlılıkla devam ediyor.
Bu kapsamda son olarak Diyarbakır'da düğmeye basıldı.
Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 5 ton toz esrar elde edilebilecek 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edildi.
LİCE VE KULP İLÇELERİNDE OPERASYON DÜZENLENDİ
İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından operasyon dair yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Diyarbakır'da Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonda 5 ton toz esrar elde edilebilecek 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Lice ve Kulp Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçelerinde "Yasa Dışı Kenevir Ekimi İle Mücadele Eylem Planı" kapsamında 64 operasyonel tim, 570 personelin katılımı ve uzaktan algılama sistemlerinin desteğiyle operasyonlar düzenlendi.”

KARARLILIK MESAJI
“Operasyonlar sonucunda; 99 yasa dışı kenevir ekim alanı tespit edilerek imha edildi. 15 kilo esrar ele geçirildi.
Sokak satıcılarına, uyuşturucu imalatçılarına ve yasa dışı uyuşturucu ekim faaliyetlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz.
Kahraman Jandarmamızı, Daire Başkanlığımızı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızı, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz.”


Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!