Eskişehir'in İnönü ilçesinde 19 Mart’ta İsmetpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda Bünyamin Bozkurt, B.T. (15) ve A.D. (15), M.F.Y.’nin ailesinin evinde buluştu.
OYNADIĞI TÜFEKLE ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
Bir süre vakit geçiren arkadaşlardan M.F.Y. evde bulunan av tüfeği ile oynadığı sırada iddiaya göre silah ateş aldı.
Tüfekten çıkan saçmaların göğsüne isabet ettiği Bünyamin Bozkurt, kanlar içinde yere yığıldı.
İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Bünyamin Bozkurt’un hayatını kaybettiği belirlendi.
TUTUKLANDI
Polis ekipleri M.F.Y.’nin yanı sıra babası M.Y. ile arkadaşları B.T. ile A.D.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilip, mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.F.Y. tutuklanırken babası M.Y. ile arkadaşları B.T. ve A.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianameyle 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde M.F.Y. hakkında dava açtı. Bugün görülen davanın karar duruşmasında M.F.Y.’nin yanı sıra Bünyamin Bozkurt’un ailesi ve taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.
Duruşmada savunma yapan M.F.Y. hayatını kaybeden Bünyamin Bozkurt ile çok yakın arkadaş olduğunu, bilerek ateş etmediğini söyledi.
Mahkeme heyeti son savunmaların ardından M.F.Y. hakkında çocuğa karşı kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, daha sonra cezayı 18 yaşından küçük olduğu için iyi hal indirimiyle birlikte 15 yıla düşürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!