ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar, deniz kaplumbağalarının gönüllü koruyucuları oldu. Aralarında çocukların da bulunduğu yabancılar, ilçedeki sahillerde yuvadan çıkan kaplumbağaların hem denizle buluşmalarına yardımcı oldu hem de bu anlara tanıklık etti.
Nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının Akdeniz'deki en önemli yuvalama alanları arasında yer alan Gazipaşa ilçesinin Koru, Selinus ve Kahyalar sahillerinde bu sezon 148 yuva tespit edildi. İlgili kurumlar ve yerel yönetimler nezdinde yürütülen koruma çalışmalarına gönüllülerin yanı sıra yerleşik yabancılar da destek verdi. Çevre ve doğaya yönelik etkinliklerde sık sık görülen yerleşik yabancılar, son yıllarda deniz kaplumbağalarına yönelik koruma çalışmalarında gönüllü oldu. İlçedeki 3 sahilde kuluçka döneminin sona ermesiyle yumurtadan çıkan yavrular denizle buluşmaya başladı. Gönüllüler ve yerleşik yabancılar da bu anlara tanıklık etti.
İlçede yerleşik yaşayan Rus gönüllü Alina Salavatova, "Gönüllü olarak buraya geldim. Çalıştık, yuva açtık. 26 yavru kaplumbağa denize ulaştı. Çok mutluyum. Arkadaşlarım da geldi. Bu ana tanıklık ettik" dedi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı
Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!