cruiseandmaritime.com
DOLAR

34,7999$% 0.27

EURO

36,8294% -0.07

STERLİN

44,4413£% -0.01

GRAM ALTIN

2.942,59%0,29

ONS

2.631,51%0,02

BİST100

10.081,00%1,46

İkindi Vakti a 15:22
Kayseri PARÇALI BULUTLU 10°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Gümüşhane’de Pestil, Pekmez ve Yöresel Yemek Yarışması

GÜMÜŞHANE-BHA

Gümüşhane’de 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Festivali kapsamında altın ödüllü yöresel yemek, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı yarışması düzenlendi.

Gümüşhane’de 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Kültür ve Turizm Festivali kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtıldığı altın ödüllü bir yemek ve ürün yarışması düzenlendi. Gümüş Otel bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada, Gümüşhane’nin geleneksel tatları olan gendime  çorbası, kuru fasulye, un helvası, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı gibi ürünler yarıştı.

Bölgedeki üreticiler, doğal ve el emeğiyle ürettikleri sağlıklı ürünlerini jüriye sundu. Ürünler, tat, sunum ve özgünlük gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi. Kategorilerde birinci gelen yarışmacılara altın ödülleri ve plaket takdim edildi.

Yarışmanın kazananları şöyle sıralandı:
– *Kuru Fasulye*: Ayşe Çildoğan
– *Çorba*: Ganime Aslan
– *Un Helvası*: Elif Çelik
– *Pekmez*: Hava Millet
– *Pestil*: Aynur Bozkır
– *Kuşburnu Marmelatı*: Gönül Durdu

Katılımcılar, festivalin coşkusunu yaşarken, sergilenen yöresel ürünler ve yemeklerle Gümüşhane’nin zengin mutfak kültürünü keşfetme fırsatı buldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Samsunspor, üste üste dördüncü galibiyetini Adana Demirspor karşısında geriden gelerek aldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikalarımızı inceleyebilirsiniz.