Mersin'in Yenişehir ilçesine bağlı Kocavilayet Mahallesi’nde bir evden yayılan ağır koku, mahallelinin tepkisine neden oldu.
Kötü kokuların kaynağının evde biriken çöpler olduğu düşünen mahalleli, yetkililere ihbarda bulundu.
KÖTÜ KOKU İHBARI HAREKETE GEÇİRDİ
İhbar üzerine Yenişehir Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri adrese gönderildi.
Temizlik yapılması ihtimaline karşı belediye temizlik ekipleri de bölgede hazır bekletildi.

EVDEN 100 KEDİ ÇIKTI
Cerrahi maskelerle eve giren ekipler, ağır kokunun kaynağının çöp değil, adreste barındırılan kediler olduğunu belirledi.
Yapılan kontrolde, evin farklı odalarında, farklı yaş ve cinslerde yaklaşık 100 kedi bulundu.
Kedilerin uygun olmayan ve sağlıksız koşullarda barındırıldığı tespit edildi.
KEDİLER, HAYVAN BAKIMEVİNE GÖTÜRÜLDÜ
İncelemenin ardından temizlik ekipleri herhangi bir çalışma yapmadan adresten ayrılırken, kedilerin durumu için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Yenişehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri devreye girdi.
Sağlıksız koşullarda bulunan kediler, gerekli işlemlerin ardından Yenişehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!