Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 47,61 ↑ %0,00
EUR/TRY 54,87 ↑ %0,00
GBP/TRY 64,12 ↑ %0,00
BIST 100 13.859,63 ↑ %0,58
Altın (gr) 6.652,47 ↓ %0,02
USD/TRY 47,61 ↑ %0,00
EUR/TRY 54,87 ↑ %0,00
GBP/TRY 64,12 ↑ %0,00
BIST 100 13.859,63 ↑ %0,58
Altın (gr) 6.652,47 ↓ %0,02
USD/TRY 47,61 ↑ %0,00
EUR/TRY 54,87 ↑ %0,00
GBP/TRY 64,12 ↑ %0,00
BIST 100 13.859,63 ↑ %0,58
Altın (gr) 6.652,47 ↓ %0,02
USD/TRY 47,61 ↑ %0,00
EUR/TRY 54,87 ↑ %0,00
GBP/TRY 64,12 ↑ %0,00
BIST 100 13.859,63 ↑ %0,58
Altın (gr) 6.652,47 ↓ %0,02
SON DAKİKA
Ekonomi

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi başladı

Ticaret Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünlerini detaylı bir şekilde denetliyor. Bakanlık, güvensiz bulunan ürünler yasaklanarak önlem alınıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi başladı
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi başladı

Okullar açılmadan önce öğrenci ve velileri bekleyen tehlikelere karşı harekete geçildi.

Ticaret Bakanlığı, 2026-2027 yılı eğitim öğretim dönemi öncesinde kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetim başlattı.

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerinde, güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanarak, ilgili imalatçı ve ithalatçılara idari yaptırım uygulanacak.

ÜLKE GENELİNDE DENETİMLERE HIZ VERİLDİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği ile tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla ülke genelinde denetimlere hız verildiği belirtildi.

KIRTASİYELERDE DENETLENEN ÜRÜNLER

Kırtasiye ürünlerine yönelik denetimlerde, okul ve beslenme çantası, kalem, defter, silgi, makas, kalemtıraş, boya ve yapıştırıcı gibi ürünlerin incelendiği aktarılan açıklamada, ayrıca okul kıyafetlerinin, yasaklı veya kısıtlanmış kimyasallar, kordon ve bağcık gibi unsurlar bakımından kontrol edildiği bildirildi.

Açıklamada, tehlikeli ve riskli görülen ürünlerin akredite laboratuvarlarda teste tabi tutulduğuna, etiketler ve tüketiciyi bilgilendirme amaçlı metinlerin kontrol edildiğine işaret edildi.

GÜVENSİZ ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin piyasaya arzının yasaklanarak toplatılacağının, ilgili imalatçı ve ithalatçılara idari yaptırım uygulanacağının altı çizilen açıklamada, "Güvensiz ürünlere ilişkin bilgiler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden tüketicilerimizin erişimine sunulacaktır. Vatandaşlarımız, 'https://gubis.ticaret.gov.tr/' adresinden ilgili sisteme ulaşabilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"OYUNCAK NİTELİĞİNDEKİ KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDE CE İŞARETİ KONTROL EDİLMELİ"

Açıklamada, vatandaşların, kırtasiye ürünlerinde imalatçı veya ithalatçının açık ad ve adresinin bulunmasına, marka ve model bilgilerinin belirtilmesine ve Türkçe uyarıların yer almasına dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

"TÜRKÇE VE OKUNABİLİR ETİKET ZORUNLU"

Tüketicilerin oyuncak niteliğindeki kırtasiye ürünlerinde yaş uyarıları ve CE işaretini kontrol etmesinin önem taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuk kıyafetlerinde Türkçe ve okunabilir içerik etiketlerinin yanı sıra kordon ve bağcık gibi risk oluşturabilecek unsurlara dikkat edilmelidir. Okul alışverişlerinin yoğunlaştığı zincir market, kırtasiye ve diğer perakende işletmelerde fiyat etiketi denetimleri de yaygın ve yoğun şekilde gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımız, çocuklarımızın sağlık ve güvenliğinin korunması ve tüketicilerimizin mağduriyet yaşamaması amacıyla denetimlerini kararlılıkla sürdürecektir."


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
3 + 1 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!