Bursa’nın Dev Kooperatifi Genel Kurula Gidiyor!

Bursa otomotiv sanayisinin köklü kuruluşu TOFAŞ bünyesinde faaliyet gösteren S.S. TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası Mensupları Tüketim Kooperatifi, 2025 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı için tarihini belirledi. Kooperatif Yönetim Kurulu tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, genel kurul toplantısı 28 Nisan Salı günü saat 12:00’de Osmangazi ilçesindeki TOFAŞ A.Ş. Sosyal Tesisleri‘nde gerçekleştirilecek.
KAR DAĞITIMI OLACAK MI?
Toplantıda öncelikle 2025 yılı Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporları okunarak onaya sunulacak. Ardından, kooperatifin 2026 yılı hesap ve işlemlerini denetleyecek bağımsız denetim şirketinin belirlenmesi ve yeni dönem yönetim/denetim kurullarının asil ve yedek üyelerinin seçimi yapılacak. Ortaklar açısından en önemli başlık ise “gelir-gider farkının (risturn) dağıtımı” maddesi olacak. Bu madde ile kooperatifin elde ettiği karın ortaklara paylaştırılması veya yedek akçeye aktarılması konusunda karar verilecek.
TOFAŞ kooperatifi, ilk toplantıda gerekli çoğunluğun sağlanamaması ihtimaline karşı ikinci toplantının, 09 Mayıs Cumartesi günü aynı yer ve saatte gerçekleştirileceğini duyurdu.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
