DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.319,39%0,53

ONS

3.335,86%0,37

BİST100

10.219,67%-0,06

İmsak Vakti a 02:00
Kayseri PARÇALI AZ BULUTLU 30°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

New York Fed Başkanı John Williams: “Kasım enflasyon verisi, teknik faktörler nedeniyle düşük çıktı”

https://kayserihavadis.com.tr/18094-2/

New York Fed Başkanı John Williams, Kasım ayı enflasyon verisinin bazı “teknik faktörler” nedeniyle düşük göründüğünü söyledi.

CNBC’nin “Squawk Box” programında konuşan Williams, Ekim’de veri toplanamaması ve Kasım’ın ilk yarısındaki eksikliklerin bazı kategorilerde veriyi bozduğunu ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) okumasını yaklaşık 0,1 puan aşağı çektiğini belirtti.

BLS’nin gecikmeli raporuna göre, TÜFE yıllıklandırılmış olarak Kasım’da %2,7 artarken, ekonomistler %3,1 artış bekliyordu. Ekim TÜFE raporunun yayımlanmaması nedeniyle, Kasım raporu standart veri noktalarının bazılarını içermiyordu. BLS, Ekim verilerini geriye dönük olarak toplayamayacağını, endeksi oluşturmak için “anket dışı veri kaynaklarına” dayandığını açıkladı.

Williams, Aralık verisiyle birlikte enflasyonun gerçek seyri hakkında daha net bir tablo elde edileceğini, ancak Kasım verisinin teknik nedenlerle biraz aşağı çekildiğini vurguladı.

https://kayserihavadis.com.tr/18094-2/

Sonuç olarak, ekonomistler, Ekim ayı karşılaştırmasının olmaması nedeniyle, raporu enflasyonun sürdürülebilir bir düşüş eğiliminde olduğuna dair net bir kanıt olarak yorumlamakta temkinli davranabilirler.

Williams, verilerin çoğunlukla satışların yaygın olduğu Kasım ayının ikinci yarısında toplandığı için aşağı yönlü bir eğilime sahip olabileceğini söyledi ve kira ve diğer kategorilerde de bazı karmaşıklıklar olduğunu belirtti.

ForInvest Haber

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SPK, profesyonel müşteri ve nitelikli yatırımcı limitini 10 milyon liraya yükseltti

HIZLI YORUM YAP