DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.319,39%0,53

ONS

3.335,86%0,37

BİST100

10.219,67%-0,06

İmsak Vakti a 02:00
Kayseri PARÇALI AZ BULUTLU 30°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Savunma sanayii ihracatı yükseldi: 2024’te 7,1 milyar dolar hedef aşıldı

Savunma ve havacılık sanayi ihracatı 2024'te yüzde 29 artarak 7,1 milyar dolara ulaştı. Yerlilik oranı ise motor teknolojilerindeki ilerlemelerle yüzde 95 seviyelerine çıktı. NATO ile işbirliği güçlendiriliyor.

https://kayserihavadis.com.tr/18094-2/

ANTALYA-BHA

Antalya Belek’te düzenlenen “Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı”nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Görgün, savunma ve havacılık sanayiinin ihracatındaki artışı duyurdu. 2023 yılında 5,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Görgün, 2024 yılı hedeflerinin 6,5 milyar dolar olduğunu, ancak bu hedefin yüzde 11 üzerine çıkarak 7,1 milyar dolar ihracata ulaştıklarını söyledi. Görgün, son iki yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık sözleşme imzalandığını da vurguladı. 2025 yılının ilk ayında savunma sanayii firmalarının 1 milyar doların üzerinde sözleşme imzaladığını ifade etti.

Yerlilik oranı yükseldi: “Motor teknolojilerinde devrim yapıyoruz”

Savunma sanayiinde yerlilik oranının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla önemli bir artış gösterdiğini dile getiren Görgün, “Cumhurbaşkanımızın son 20 yılda savunma sanayisine duyduğu güvenle yerlilik oranı yüzde 20’lerden yüzde 80’lere ulaştı. Hatta bazı platformlarda bu oran yüzde 90-95’lere çıktı” dedi. Özellikle motor teknolojilerinde yapılan ilerlemelere dikkat çeken Görgün, son olarak BMC firmasının ürettiği yerli motorlu 4×4 araçların teslim alındığını, bu sayede yerlilik oranlarının yüzde 95 seviyelerine ulaştığını belirtti. “Mümkün olduğu kadar kendi kendimize yetebilme ve maliyet etkin çözümler oluşturabilme yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

https://kayserihavadis.com.tr/18094-2/

NATO İle iş birliği güçlendiriliyor

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Bolat: İhracat destek programlarımızı sürdürüyoruz

HIZLI YORUM YAP