İran: Halkın haklarını kabul etmekten başka yol yok

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ülkesinin ABD ile yürüttüğü müzakere sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “14 maddede belirtildiği üzere, İran halkının haklarını kabul etmekten başka yol yok” ifadelerini kullandı.
Kalibaf, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran ile ABD arasındaki müzakere sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kalibaf, “14 maddede belirtildiği üzere, İran halkının haklarını kabul etmekten başka yol yok” ifadelerini kullanırken, diğer tüm yaklaşımların tamamen sonuçsuz kalacağını belirtti.
“Biz tüm seçeneklere hazırız”
Kalibaf ayrıca, “Ne kadar gecikirlerse ABD’li vergi mükellefleri kendi ceplerinden o kadar fazla masraf yapacak” değerlendirmesinde bulundu.
İranlı yetkili, yanlış strateji ve kararların her zaman yanlış sonuçlar doğuracağını belirterek, “Biz tüm seçeneklere hazırız” dedi.
Kalibaf, ABD ile yürütülen müzakere sürecine işaret ederek, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin hazırlık durumuna ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Kalibaf, “Silahlı kuvvetlerimiz, her türlü saldırıya ders verici bir karşılık vermeye hazır. Yanlış strateji ve yanlış kararlar her zaman yanlış sonuç meydana getirecek. Dünya bunu anlamıştır. Biz tüm seçeneklere hazırız. Şaşkına dönecekler” ifadelerini kullandı.
